خانه ایمن برای کودکان از موراد ضروری بوده که برای محافظت از سلامت کودکان باید به آن توجه ویژه‌ای داشت. بر اساس مطالعات انجام شده در این زمینه می‌توان گفت که وقتی از مادران در مورد مواردی که ممکن است برای کودکان خطرناک باشند سؤال پرسیده شده است، اکثر آن‌ها بیش از اندازه به هوش و درک کودک خود اطمینان داشتند و فقط 40% از  آن‌ها برخی از خطرات احتمالی را در نظر داشتند و برای داشتن خانه ایمن برای کودکان تلاش کردند.

حتی اگر از اینکه خانه برای کودک ایمن است مطمئن هستید نیز ممکن است به نکاتی کوچکی که برای کودکان خطرناک است توجه نکرده باشید. در این مقاله با ما همراه باشید تا با نکات ایمنی در خانه برای کودکان آشنا شوید.

نکات ایمنی در خانه برای کودکان

در حقیقت صدمات خانگی یکی از مهمترین و بیشترین دلایلی بوده که باعث مراجعه کودکان زیر سه سال به اورژانس می‌شود. به همین دلیل باید نکات ایمنی در خانه برای کودکان را به بهترین شکل رعایت کنید تا از ایجاد اتفاق بدی جلوگیری کنید. همچنین می‌توانید برای جلوگیری از وارد شدن صدمات احتمالی به کودکان از یک پرستار کودک با تجربه کمک بگیرید. مهم‌ترین نکات برای ایجاد خانه ایمن برای کودکان عبارتند از:

دور از دسترس بودن شمع ها و کبریت ها

هرچقدر هم که یک کودک مهارت‌های حرکتی محدودی داشته باشد، باز هم ممکن است که او به صورت تصادفی بتواند آتش روشن کند. در صورتی که کودک شمع‌ها را بجود، امکان دارد که به دلیل موم موجود در شمع مسموم و یا خفه شود. به همین دلیل کبریت‌ها و شمع‌ها را باید دور از دسترس کودک نگهداری شود. توصیه می‌شود از شمع‌های LED که شعله ندارند برای روشنایی استفاده کنید.

بالا و دور بودن قاب عکس ها

در صورتی که کودک باعث افتادن یک قاب شود، امکان دارد شیشه قاب بشکند و خرد شود و موجب بریدگی شود. به همین دلیل باید قاب‌های عکس را جایی نصب کنید که از دسترس کودکان دور باشد. می‌توانید این قاب‌ها را بر روی بالای دیوار نصب کنید و همچنین می‌توانید از قاب‌هایی که جنس آن پلاستیکی است استفاده نمایید.

شومینه

اگر شومینه روشن باشد، توصیه می‌شود از دریچه‌هایی که در مقابل حرارت مقاوم هستند استفاده کنید. توجه داشته باشید که شومینه‌های مصنوعی سنگ‌های کوچکی دارند که ممکن است برای کودک خطر خفگی به همراه داشته باشد، به همین دلیل در صورت وجود این سنگ‌ها باید آن‌ها را بردارید.

نکات خطرناک ایمنی در خانه برای کودکان

برای داشتن ایمنی در خانه برای کودکان ابتدا باید نکات خطرناکی که در خانه وجود دارد را به خوبی شناسایی کرده و آن‌ها را برطرف کنید. برخی از این نکات خطرناک عبارتند از:

بدون پوشش بودن پریزهای برق بدون

کودک به راحتی قادر به خارج کردن سیم از پریز برق بوده و می‌تواند به سوراخ‌های این پریز یک شی فلزی وارد کند که با وارد کردن لز دچار برق گرفتگی می‌شود. به همین دلیل باید پریزها را در جایی مانند پشت مبل‌ها قایم کنید و یا در صورتی که مشخص هستند در پوشی برای آن‌ها بگذارید.

نکات خطرناک ایمنی در خانه برای کودکان

وجود اسباب بازی‌های کوچک در همه جا

اشیاء استوانه‌ای، بیضی و یا گردی که 2 الی 3 سانتی‌متر قطر دارند، به سادگی ممکن است گلوی کودکان را ببندد و موجب خفگی کودک شوند. به همین دلیل وسایل و یا اسباب بازی‌های این مدلی به هیچ وجه نباید در دسترس کودکان زیر 5 سال باشد.

نبود در باطری کنترل ها

باید مراقب باطری‌ها مخصوصا باطری‌های دکمه‌ای باشید، این مدل از باطری‌ها داخل ساعت‌ها و بعضی از اسباب بازی‌ها ممکن است وجود داشته باشد. توجه داشته باشدی که باتری‌های دکمه‌ای می‌تواند به راحتی داخل مری گیر کند و به کودک صدمات جدی برساند.

شیشه میز بدون محافظ

لبه‌های تیز میزهای مربعی و یا مستطیلی برای کودکانی که شروع به راه رفتن کرده‌اند ممکن است خطرناک باشد. برخورد کودک با لبه میز، ممکن است صدماتی همچون زخم شدن پیشانی و آسیب دیدن اطراف چشم با خود به همراه داشته باشد.

اتاق خواب ایمن برای کودکان

نکاتی که برای اتاق خواب و خانه ایمن برای کودکان رعایت کرد عبارتند از:

نصب شدن تخت خواب نوزاد به صورت ایمن

از وقتی کودک قادر به ایستادن است، توصیه می‌شود که تشک تخت او را پایین بیاورید، چون با بلند بودن تشک کودک ممکن است برای خارج شدن از تخت از لبه آن استفاده کند.

داشتن محافظ برای پنجره ها

پنجره‌ها بهتر است که کمتر از 10 سانتی‌متر و یا به اندازه یک مشت بزرگسال باز باشند و یا محافظ داشته باشند. در صورتی که پنجره‌ها پایین قرار دارند و یا جلوی پنجره جای نشستن وجود دارد، باید حتما از محافظ استفاده کنید.

آویزان بودن پرده های کرکره ای بدون ریسمان

کودک ممکن است به سادگی با گیر کردن در طناب‌های پرده‌های کرکره‌ای خفه شود. در صورتی که می‌توانید حتما از پرده‌هایی که ریسمان ندارند استفاده کنید، اگر نمی‌توانید حتما باید برای پرده‌های کرکره‌ای تغییری ایجاد کرده تا آن‌ها را برای کودکان ایمن کنید.

آشپزخانه ایمن برای کودکان 

برای ایمن بودن آشپزخانه و ایجاد خانه ایمن برای کودکان باید نکات زیر را رعایت کنید:

داشتن در برای آشپزخانه

چون آشپزخانه تقریبا مکانی پرخطر برای کودکان است، در نتیجه توصیه می‌شود وقتی در آنجا کاری ندارید و آن‌جا نیستید درب آن حتما بسته باشد.

محکم بودن در کابینت های پایین

همانطور که می‌دانید مواد شوینده و پاک کننده‌ها سمی هستند. وقتی این مواد در کابینت‌ها قرار دارد باید با قفل‌های مغناطیسی در‌های کابینت را محکم کرده و یا برای دراز فقل‌های سنتی استفاده کنید. در غیر این صورت می‌توانید این مواد شوینده را در کابینت‌های بالایی و کاملا دور از دسترس کودکان قرار دهید.

دور از دسترس بودن مایکروفر 

توصیه می‌شود برای تامین ایمنی در خانه برای کودکان در بالا مایکروفر را نصب کنید. اگر مایکروفر بر روی پیشخوان قرار دارد، آن را وقتی که کودکان در آشپزخانه هستند روشن نکنید.

آشپزخانه ایمن برای کودکان - نکات ایمنی در خانه برای کودکان

برداشتن دستگیره های اجاق گاز

بهتر است دستگیره‌های اجاق گاز را وقتی آشپزی نمی‌کنید در بیاورید. حتی توصیه می‌شود که از محافظ اجاق گاز نیز استفاده کنید تا دست کودک به شعله‌های گاز نرسد. علاوه بر آن توجه داشته باشید که از شعله‌های عقب برای پخت و پز استفاده کنید و  همچنین دسته‌های ماهیتابه رو به جلو قرار نداشته باشد.

باز شدن در فر به راحتی

وقتی در فر به راحتی باز شود، ممکن است خطراتی همچون سوختگی با خود به همراه داشته باشد. علاوه بر آن اگر دستمال و یا حوله‌ای از دسته در فر آویزان شده باشد، ممکن است کودک آن را کشیده و در فر را باز کند، در این شرایط خطر وارد شدن ضربه به سر کودک وجود دارد.

در دسترس بودن کارد و چنگال ها

کودکان به سادگی می‌توانند از کابینت‌های آشپزخانه بالا بروند و از وسایلی که بر روی کابینت قرار دارند استفاده کنند و باعث ایجاد صدماتی شوند. به همین دلیل قرار داشتن چاقو بر روی کابینت بسیار خطرناک است و باید آن‌ها را داخل کابینت‌های بالا قرار داد.

دستشویی ایمن برای کودکان

برای نکات ایمنی در خانه برای کودکان در مورد دستشویی بهتر است موراد زیر را رعایت کنید.

پوشش شیرهای آب

وقتی شیرهای آب روکش‌های پلاستیکی داشته باشد، از کودک در مقابل کوفتگی و ضربه محافظت می‌کند.

باز بودن در توالت فرنگی

توجه داشته باشید که قسمت بالایی بدن کودک از قسمت پایین بدن آن سنگین‌تر بود، به همین دلیل می‌توان گفت وقتی سر خود را داخل توالت فرنگی حم می‌کند، امکان افتادن در آن وجود داشته و باعث خفگی و ضربه دیدن سر کودک می‌شود. به همین دلیل حتما باید مطمئن شوید که در توالت فرنگی بسته است و بر روی آن قفل مخصوص نصب کنید.

دستشویی ایمن برای کودکان - ایمنی در خانه برای کودکان

کوبیده نشدن درها به سرعت

کوبیده شدن محکم در ممکن است باعث قطع شدن انگشتان گردد که یکی از شایع‌ترین قطع شدگی‌ها به شمار می‌رود. ،به همین دلیل توصیه می‌شود بر روی درها ابزاری را نصب کنید تا از بسته شدن سریع در بسته شود. شما می‌توانید بالای در حوله‌ای بیندازید که از کوبیده شدن در جلوگیری کنید و خانه ایمن برای کودکان ایجاد کنید.

خشک نبودن کف دستشویی

ممکن است خیس بودن زمین به باعث افتادن کودکان شود و صدماتی همچون ضربه به سر با خود به همراه داشته باشد. پس از استفاده حمام و یا سرویس بهداشتی مطمئن باشید که کف زمین خشک شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *