متاسفانه درحال حاضر هیچ روش درمان صددرصدی برای این بیماری وجود ندارد. اما میتوان با رعایت و انجام برخی نکات و روشها به پیشگیری از آلزایمر کمک کرده و همچنین در صورت ابتلا به این بیماری با مصرف یکسری داروهای خاص باعث کنترل این بیماری شده و از وخیمتر شدن آن تا حدودی جلوگیری کرد.
بیماری آلزایمر یک بیماری پیشرونده و غیرقابل برگشت برای مغز شناخته میشود. این بیماری به مرور با گذشت زمان موجب کاهش میزان سطح حافظهی فرد بیمار و تواناییهای فکری و یادگیری او خواهد شد. افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند رفتهرفته توانایی انجام کارهای روزانهی خود را از دست خواهند داد.
آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است و بیشتر برای افراد در سنین بالای 65 سال اتفاق میافتد. در ادامه روشهای پیشگیری از آلزایمر را نام برده و هر کدام را به طور مفصل توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
روشهای پیشگیری از آلزایمر
از بروز برخی از عوامل اصلی از جمله افزایش سن و ژنتیک که منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر میشوند نمیتوان جلوگیری کرد. اما ممکن است بتوان میزان ریسک سایر عوامل موثر در ابتلا به این بیماری را کاهش داده یا مدیریت کرد.
با استفاده از روشهای پیشگیری از آلزایمر میتوان خطر ابتلا به این بیماری را تا حد زیادی کاهش داده و به بهبود سلامت عمومی مغز کمک بسیار کرد.
- انجام منظم فعالیتهای بدنی
- برنامهریزی برای یک رژیم غذایی سالم
- تحریک ذهنی و تقویت حافظه
- افزایش ارتباطات اجتماعی
- کنترل احساسات و مدیریت عوامل استرسزا
- داشتن خواب کافی
- اجتناب از مصرف الکل
- پرهیز از استعمال دخانیات

پیشگیری از آلزایمر با انجام منظم فعالیتهای بدنی
تحقیقات و مطالعات نشان داده است کسانی که به طور منظم ورزش میکنند نسبت به سایر افراد، 20 درصد احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهند. به عبارت دیگر غیر فعال بودن(انجام ندادن ورزش و فعالیتهای بدنی) یکی از مهمترین عواملی است که ابتلا به این بیماری و زوال عقل را به شدت افزایش میدهد.
همچنین به نظر میرسد که انجام منظم فعالیتهای بدنی در طول میانسالی میتواند خطر زوال عقل را به طور قابل توجهی کاهش دهد. بنابراین انجام این فعالیتها یکی از روشهای بسیار مهم برای پیشگیری از آلزایمر محسوب خواهد شد.
پیشگیری از آلزایمر به کمک برنامهریزی برای یک رژیم غذایی سالم
برنامهریزی برای یک رژیم غذایی سالم میتواند یکی از روشهای پیشگیری از آلزایمر شمرده شده و احتمال ابتلا به این بیماری را تا حدودی کاهش دهد. به عنوان نمونه، پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانهای میتواند یک روش مناسب برای اطمینان از رژیم غذایی سالم باشد. رعایت این برنامهی غذایی موجب حفظ عملکرد صحیح مغز خواهد شد.
از مهمترین دلایلی که رژیم مدیترانهای را در اولویت برنامههای غذایی قرار میدهد، آنتیاکسیدانهای بسیار در میوهها و سبزیجات میباشند. رعایت این رژیم غذایی معمولا موجب محافظت مغز در برابر برخی از آسیبهای سلولهای مغزی مرتبط با بیماری آلزایمر و همچنین کمک به حفظ حافظه و افزایش مهارتهای فکری و آموزشی خواهد شد.
پیروی از این رژیم غذایی میتواند تا 23 درصد خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.
لیست مواد غذایی در رژیمهای مدیترانهای شامل میوهها، سبزیجات و غلات سبوسدار، مصرف متوسط ماهیهای چرب، لبنیات، مصرف کم گوشت قرمز، شکر و چربیهای اشباع شده میباشد. چربی مورد نیاز بدن در این نوع رژیم غذایی از روغن زیتون به دست میآید.
توجه داشته باشید که منظور از برنامهریزی رژیم غذایی مدیترانهای لزوما به معنی تهیهی لیستی از غذاهای کشورهای مدیترانهای نیست. در پیشگیری از آلزایمر به کمک رژیم غذایی سالم، رعایت نکات و دستورات زیر ضروری میباشد.
- مواد غذایی سبوسدار که حاوی نشاسته هستند از جمله نان سبوسدار، برنج و پاستا را بیشتر در وعدههای غذایی خود جای دهید.
- مصرف میوهها، سبزیجات، حبوبات ازجمله لوبیا، نخود و عدس و همچنین مغزها و دانهها را به برنامهی غذایی خود اضافه کنید. در صورتی که از قبل این مواد غذایی را مصرف میکنید، میزان وعدههای آنها را افزایش دهید.
- از خوردن بیش از حد گوشت قرمز ازجمله گوشت گاو و گوسفند و به خصوص گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس پرهیز کنید.
- مصرف ماهی به طور منظم را به سبد غذایی خود اضافه کنید یکی از موثرترین مواد غذایی در پیشگیری از آلزایمر ماهی میباشد. از ماهیهای روغنی(ماهیهایی که در بافتهای خود چربی دارند) ازجمله ماهی سالمون و ماهی خال مخالی(ماهی خال خالی اطلس) بیشتر استفاده کنید. سعی کنید از مصرف ماهی به شکل کبابی، سرخ شده و سوخاری شده که سرشار از چربی ناسالم میباشند پرهیز کنید.
- در مصرف لبنیات زیادهروی نکنید. توصیه ما بر این است تا حد امکان از لبنیات کم چرب استفاده کنید.
- برای پخت و پزها و درست کردن سسها از روغنهای گیاهی ازجمله روغن زیتون و کلزا استفاده کنید. سعی کنید از مصرف چربیهای جامد مانند کرهها و روغنهای حیوانی اجتناب کنید.
- میزان استفاده از نمک را در رژیم غذایی خود شدیدا محدود کنید. توصیه میشود بیش از 6 گرم نمک در روز نخورید.
- از مصرف مواد غذایی شیرین ازجمله شیرینی، بیسکویت، کیک و شکلات تا جایی که ممکن است پرهیز کنید.
همانطور که گفته شد یکی از مهمترین مواد غذایی مورد نیاز بدن ماهی است.

ماهی به دلیل این که سرشار از امگا 3 میباشد برای حفظ وضعیت سلامت مغز بسیار توصیه میشود. مصرف این مادهی غذایی میتواند احتمال خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا حدودی کاهش دهد. البته نمیتوان به صورت صد در صد این مورد را به عنوان یکی از روشهای پیشگیری از آلزایمر در نظر گرفت.
امگا 3 نوعی چربی مفید میباشد که در غشای سلولی یافت خواهد شد. غشای سلولی به پوست محافظی گفته میشود که سلولها را احاطه کرده است. به طور طبیعی بدن قادر به تولید امگا 3 میباشد اما با رعایت رژیم غذایی سالم میتوان میزان این چربی مفید را در بدن افزایش داد. ماهیهای روغنی دارای سطوح بالایی از امگا 3 هستند.
وجود امگا 3 در بدن برای حفظ وضعیت سلامت مغز، از زمان رشد جنین در رحم مادر تا سنین بزرگسالی، بسیار حائز اهمیت میباشد. این چربی میتواند در برخی از موارد موجب کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در مغز شود. این موارد میتوانند نقش موثری در کاهش احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر داشته باشند.
پیشگیری از آلزایمر از طریق تحریک ذهنی و تقویت حافظه
آموزش و تقویت مغز میتواند سطح حافظه و تفکر را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. این آموزشها شامل فعالیتهایی میشوند که باعث به چالش کشیدن مغز در سطوح مختلف خواهد شد. هدف از این کار حفظ قدرت تفکر و تقویت حافظه میباشد. فعال نگه داشتن مغز و افزایش مهارتهای فکری به خصوص در سالمندان میتواند تا حدودی موجب پیشگیری از آلزایمر شود.
به عبارت دیگر هر چه بیشتر مغز به چالش کشیده شود، احتمال از دست دادن حافظه و تواناییهای فکری و یادگیری چیزها پایینتر خواهد بود. افرادی که در طول زندگی از نظر ذهنی به مغز خود بیشتر فشار میآورند، کمتر به زوال عقل مبتلا خواهند شد.
مشاغل پیچیده یا فعالیتهایی ازجمله حل کردن جدول کلمات متقاطع، پازل یا یادگیری سرگرمیهای جدید از مواردی هستند که موجب آموزش و تقویت بیشتر مغز خواهند شد. انجام فعالیتهای فکری به طور منظم میتواند باعث قویتر شدن سطح تواناییهای فکری در افراد شود.
این فعالیتها ممکن است مغز را در برابر آسیبهای جدی ناشی از پیری و بیماریهای خاص مثل آلزایمر یا از دست دادن حافظه محافظت کرده و به عنوان روشی برای پیشگیری از آلزایمر محسوب شود.
برنامهریزی برای تمرین و تقویت حافظه در بسیاری از مواقع به انجام بهتر فعالیتهای روزانه کمک بسیار میکند. بسیاری از بازیها و برنامههای آموزشی میتوانند با به چالش کشیدن مغز باعث تقویت تواناییهای آن شوند.
البته نمیتوان گفت که همهی بازیها و برنامههای آموزشی تاثیر یکسانی بر روی مغز گذاشته و باعث بهبود وضعیت حافظه خواهند شد زیرا ممکن است بعضی از این برنامهها برای به چالش کشیدن نوع متفاوتی از عملکرد مغز طراحی شده باشند و کاملا به موضوع تقویت حافظه بیربط باشند.
بنابراین استفاده از بازیهای فکری و برنامههای آموزشی خاص می تواند به عنوان یکی از روش های پیشگیری از آلزایمر شمرده شود.
توصیه میشود در انتخاب بازیها و برنامههای آموزشی به طور قابل توجهی جوانب احتیاط را رعایت کرد.
پیشگیری از آلزایمر با افزایش ارتباطات اجتماعی
افزایش ارتباطات اجتماعی میتواند موجب انعطافپذیری بیشتر مغز در برابر آسیبهای سلولهای مغزی ناشی از بیماری آلزایمر شود. این ارتباطات همچنین باعث ترویج رفتارهای سالم ازجمله انجام فعالیتهای ورزشی و کاهش عوامل استرسزا و التهاب خواهد شد.
شرکت کردن در فعالیتهای اجتماعی موجب تقویت توانایی مغز و حافظه میشود. این موضوع میتواند تاثیر به سزایی در مقابله با بیماریها، کاهش عوامل استرسزا و بهبود خلق و خوی رفتاری افراد داشته و همچنین یکی از روش های مفید جهت پیشگیری از آلزایمر محسوب شود. فعالیتهایی که موجب افزایش ارتباطات اجتماعی خواهند شد، عبارتاند از:
- فعالیتهای آموزشی و یادگیری در بزرگسالان
- فعالیتهای هنری و صنایع دستی به صورت گروهی
- همکاری با گروههای موسیقی و نواختن آلات موسیقی یا آواز خواندن
- داوطلب شدن برای مشارکت در انجام کارهای گروهی و کمک به افراد دیگر
بسیار مهم است که با افرادی که برای شما مهم هستند به خصوص دوستان و خانوادهتان، در تماس باشید. مکالمه با کسانی که دوستشان دارید میتواند طیف گستردهای از مهارتهای ذهنی شما را فعال کند، فعال بودن مغز یکی از بهترین روشهای پیشگیری از آلزایمر محسوب خواهد شد. به عنوان نمونه:
- گوش دادن با کمال میل به صحبت طرف مقابل و برقراری ارتباط با او
- در نظر گرفتن منظور شخص مقابل دربارهی چیزی که سعی دارد به شما بگوید و احساس کردن حس شوق او در تعریف یک موضوع
- پیدا کردن یک روش صحیح برای بیان آنچه قصد گفتنش را دارید و قرار دادن واژگان مناسب در کنار هم برای درک هر چه بهتر طرف مقابل از صحبت شما
- به یاد آوردن اتفاقهایی که رخ داده و رویدادهای مرتبط با موضوعی که شما قرار است در مورد آن صحبت کنید.
رعایت موارد فوق میتواند در پیشگیری از آلزایمر تا حدودی موثر واقع شود. البته در نظر داشته باشید که امکان دارد در هنگام محاسبهی این موارد، خطر انزوای اجتماعی شما را تهدید کند. انزوای اجتماعی احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را به شدت افزایش خواهد داد.
طبق تحقیقات انجام شده بین ارتباطات اجتماعی بالا و تقویت مهارتهای تقویت حافظه و تفکر ارتباط مستقیم وجود دارد.

پیشگیری از آلزایمر به کمک کنترل احساسات و مدیریت عوامل استرسزا
عوامل استرسزا میتوانند منجر به تغییرات عروقی و عدم تعادل شیمیایی در بدن شوند. این موارد می توانند به صورت مستقیم بر عملکرد صحیح مغز تاثیر منفی بگذارند. به کمک کنترل احساسات و مدیریت عوامل استرسزا میتوان اثرات مضر استرس بر بدن را کاهش داده و به بهبود وضعیت سلامت مغز کمک بسیار کرد.
رعایت این مورد میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد. بنابراین شناسایی و تشخیص عوامل استرسزا و همچنین تلاش برای کاهش مواردی که باعث استرس میشوند از مهمترین روشهای پیشگیری از آلزایمر شناخته خواهد شد.
ازجمله مواردی که میتواند در کاهش استرس بسیار موثر واقع شود، انجام مدیتیشن یا مراقبه میباشد. این تکنیک موجب کاهش کورتیزول (نوعی هورمون استروئیدی که به بدن کمک میکند تا به عوامل استرسزا پاسخ دهد) شده و کمک شایانی به بهبود بسیاری از جنبههای دیگر عملکرد ذهنی و پیشگیری از آلزایمر خواهد کرد.
البته کنترل احساسات و مدیریت عوامل استرسزا مزایای بسیاری در بهبود عملکرد قسمتهای مختلف بدن خواهد داشت. به طور کلی میتوان به مواردی از جمله بهبود عملکرد قلب، کاهش اضطراب، کاهش دردهای مزمن و حتی افزایش طول عمر اشاره کرد.
کنترل کردن عوامل استرسزا به صورت روزانه میتواند بخش مهمی از استراتژی پیشگیری از آلزایمر محسوب شود. بر اساس مطالعات و بررسیهای انجام شده عواملی مثل کلسترول، فشار خون و کورتیزول بالا میتواند با بیماری آلزایمر ارتباط مستقیم داشته باشد و احتمال ابتلا به این بیماری را به شدت افزایش دهد.
در نظر داشته باشید که استرس یک عامل کلیدی در تمام موارد ذکر شده میباشد و این مورد کاملا اثبات شده است. در ادامه به چند نمونه از تکنیکهای مورد استفاده در کنترل احساسات و مدیریت عوامل استرسزا اشاره خواهیم کرد.
- انجام مدیتیشن یا مراقبه
- تصویرسازی و تجسم هدایت شده
- هیپنوتیزم یا خوابگری
- تمرین تنفس عمیق
- ماساژ دادن
- دعا کردن
بهتر است هر یک از موارد ذکر شده را بررسی کرده و امتحان کنید. هدف از این کار انتخاب بهترین تکنیک برای کنترل احساسات و مدیریت عوامل استرسزا و در نهایت پیشگیری از آلزایمر میباشد. انتخاب و انجام بهترین این تکنیکها میتواند در نهایت موجب به دست آمدن آرامش از دست رفتهی فرد شود.
در نظر داشته باشید که برای هر کسی ممکن است روش کنترل احساسات فرق کند. بنابراین منظور از انتخاب بهترین تکنیک این نیست که سایر تکنیکها از ارزش کمتر و تاثیرگذاری ضعیفتری برخوردارند.
انجام این تکنیکها کار چندان سختی نیست و نیاز نیست که به خود سخت بگیرید. روزانه حداقل چند دقیقه از وقت خود را برای انجام این تکنیکها بگذارید، بعد از چندین بار انجام این تکنیکها به سرعت عملکرد بهتر مغز را تجربه خواهید کرد و قطعا به پیشگیری از آلزایمر کمک میکند.
میتوانید بعد از چند بار انجام دادن یک تکنیک، به دنبال تکنیکهای دیگری بگردید که بیشتر از آنها لذت میبرید و شروع به تجربههای جدید کنید.
همانطور که گفته شد استرس یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری آلزایمر میباشد. درواقع استرس منجر به افزایش مواد شیمیایی در بدن ازجمله آدرنالین و کورتیزول خواهد شد. این مواد شیمیایی علاوه بر افزایش میزان تپش قلب، باعث ایجاد احساس تحریک شدهای خواهد شد که ناشی از عوامل استرس زا میباشد.
افزایش بیش از حد طبیعی کورتیزول، منجر به جلوگیری از ورود گلوکز به سلولهای مغزی، مسدود شدن عملکرد انتقال دهندهی عصبی و در نهایت آسیب رسیدن به سلولهای مرکزی حافظهی مغز خواهد شد. بسیار مهم است که تعادل در میزان مواد شیمایی مورد نیاز بدن برقرار شود، این موضوع میتواند یکی دیگر از عوامل موثر در پیشگیری از آلزایمر محسوب شود.
سطوح بالای کورتیزول همچنین بر توانایی یادگیری و حفظ اطلاعات جدید به شدت تاثیر منفی میگذارد که این موضوع در نهایت موجب از دست دادن حافظهی کوتاه مدت میشود. افزایش سطح استرس و کورتیزول، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را به شدت افزایش می دهد.
با افزایش سن یا ابتلا به بیماریهای خاص، به طور طبیعی توانایی فرد برای کنترل احساسات و مدیریت عوامل استرس زا کاهش پیدا میکند. این موارد به طور مستقیم بر روی توانایی کاهش سطح کورتیزول خون نیز تاثیر میگذارد. این موضوع در نهایت میتواند منجر به مرگ سلولهای مغزی فرد شود.
مرگ سلولهای مغزی وضعیتی است که بر تمام بخشهای حافظه و همچنین وضعیت سلامت کلی مغز به شدت تاثیر میگذارد. بنابراین می توان گفت که کاهش میزان استرس رابطهی مستقیم با پیشگیری از آلزایمر دارد.

داشتن خواب کافی از روشهای پیشگیری از آلزایمر
اکثر افرادی که به بیماری آلزایمر مبتلا هستند از کمبود خواب رنج میبرند. به عبارت دیگر می توان گفت که خواب ناکافی میتواند احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد. طبق مطالعات و بررسیهای به عمل آمده، ارتباط بین خواب ناکافی و بیماری زوال عقل، یک ارتباط دایرهای شکل میباشد.
منظور از ارتباط دایرهای شکل این است که همانطور که بیماری آلزایمر میتواند باعث بیخوابی شود، عکس این موضوع نیز صادق میباشد، یعنی خواب ناکافی نیز میتواند در شدت گرفتن بیماری زوال عقل تاثیر بسیاری داشته باشد.
داشتن خواب کافی میتواند به بهبود وضعیت سلامت عملکرد مغز و دیگر بخشهای بدن کمک شایانی کند که این مورد در پیشگیری از آلزایمر بسیار موثر خواهد بود. طبق گفتهی سرویس سلامت ملی (National Health Service یا NHS)، بزرگسالان به طور معمول به هفت تا نه ساعت خواب طبیعی نیاز دارند.
با این حال، ممکن است برخی از افراد به خواب بیشتری نیز نسبت به دیگران نیاز داشته باشند. عوامل مختلفی ازجمله سن و میزان سلامتی فرد میتواند در میزان نیاز او به خواب نقش موثری داشته باشد. بسیاری از روشهای درمانی که موجب بهبود کیفیت خواب میشوند شامل تغییر سبک زندگی میباشند.
- برنامهریزی برای داشتن خواب منظم
- داشتن یک رژیم غذایی سالم
- انجام فعالیتهای ورزشی به صورت مستمر
- قرار گرفتن در معرض نور طبیعی خورشید
برخی از روش های درمانی دارویی برای بهبود کیفیت خواب ازجمله بنزودیازپینها (Benzodiazepine)، میتوانند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را به طور قابل توجهی افزایش داده و همچنین در برخی مواقع موجب پیشگیری از آلزایمر شود. البته این موضوع هنوز به طور صددرصدی اثبات نشده است.
در برخی از مواقع ممکن است پزشک متخصص برای بهبود کیفیت خواب بیمار مصرف ملاتونینها (Melatonin) را توصیه کند. ملاتونین هورمونی است که در حفظ چرخهی منظم خواب و بیداری نقش مهمی را بر عهده دارد. طبق مطالعات انجام شده مصرف این دارو تاثیر چندانی بر افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر نخواهد گذاشت.
البته نمی توان با قطعیت مصرف این دارو را به عنوان یک روش درمان یا پیشگیری از آلزایمر در نظر گرفت. توصیهی ما بر این است که قبل از شروع مصرف داروهای خوابآور حتما با یک پزشک عمومی یا متخصص مشورت کنید.
اجتناب از مصرف الکل برای پیشگیری از آلزایمر
نوشیدن الکل موجب آسیب رسیدن به سلولهای مغزی شده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش میدهد. بنابراین اگر در حال حاضر الکل نمینوشید، نباید نوشیدن آن را به عنوان راهی برای پیشگیری از آلزایمر در نظر بگیرید.
مصرف الکل منجر به کاهش حجم مادهی سفید مغز خواهد شد.
مادهی سفید مغز به انتقال هر چه بهتر سیگنالها بین نقاط مختلف مغز کمک بسیار میکند. کاهش حجم این ماده میتواند منجر به بروز مشکلات و اختلالاتی در نحوهی عملکرد صحیح مغز شود. مصرف الکل در مدت زمان طولانی موجب کوچک شدن بخشهایی از مغز شده که مربوط به حافظه میشوند.
این مورد میتواند منجر به بروز مشکلاتی ازجمله کاهش مهارتهای فکری و یادگیری و تهدید جدی برای حافظه به خصوص در افراد سالمند محسوب شود.
عدم مصرف الکل نیز تاثیر زیادی در پیشگیری از آلزایمر دارد، نوشیدن الکل در دراز مدت میتواند منجر به کمبود ویتامین B1 (تیامین یا Thiamine) و سندرم ورنیکه کورساکوف یا نقص در حافظهی کوتاه مدت (Wernicke Korsakoff Syndrome) شود که از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری آلزایمر محسوب خواهد شد.
آسیب مغزی مرتبط با الکل (Alcohol Related Brain Damage یا ARBD) یک اختلال مغزی میباشد که چندین بیماری مختلف از جمله سندرم ورنیکه کورساکوف و بیماری آلزایمر ناشی از مصرف الکل را در بر خواهد گرفت.
پرهیز از استعمال دخانیات در پیشگیری از آلزایمر
استعمال دخانیات میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا حدودی افزایش دهد. البته این مورد میتواند بیشتر برای افرادی که در سنین میانسالی یا بزرگسالی هستند صدق کند. استعمال دخانیات منجر به افزایش خطر مشکلات عروقی ازجمله مشکلات قلبی و عروق خونی خواهد شد.
این موارد میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و دمانس عروقی یا زوال عقل رگهای خونی (Vascular Dementia) را افزایش دهد. سموم موجود در دود دخانیات میتواند منجر به التهاب و استرس سلولهای مغزی شود که هر دوی این موارد با بیماری آلزایمر ارتباط مستقیم خواهند داشت.
طبق تحقیقات و بررسیهای انجام شده، ترک استعمال دخانیات موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر خواهد شد. بنابراین می توان ترک دخانیات را به عنوان یکی از عوامل موثر در پیشگیری از آلزایمر در نظر گرفت. رعایت یکسری نکات برای ترک استعمال دخانیات ضروری می باشد.
- توصیه میشود برای ترک استعمال دخانیات حتما با یک پزشک عمومی، متخصص یا داروساز در مورد روشهای ترک مشورت کنید.
- سعی کنید از یک موضوع یا رویدادی خاص به عنوان انگیزه برای ترک دخانیات استفاده کنید. به عنوان نمونه میتوانید آن را یک تولد دوباره در نظر بگیرید.
- استفاده از محصولاتی که نیکوتین کمتری دارند ازجمله قرصهای پاستیلی، چسبها، اسپریهای دهان و بینی یا آدامسهای ترک اعتیاد میتوانند موارد خوبی برای جایگزینی دخانیات شمرده شوند.
- مراجعه به مراکز ترک اعتیاد نیز میتواند به روند ترک استعمال دخانیات کمک شایانی کند.
تحقیقات و بررسیها نشان میدهد که افراد هر چه بیشتر در معرض دود دخانیات قرار بگیرند، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر بیشتر آن ها را تهدید میکند.

جمعبندی
به طور کلی توجه به روشهای پیشگیری از آلزایمر، تشخیص زودهنگام این بیماری، و استفاده از روشهای پشتیبانی و درمانی موجود برای آن، میتواند در بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری بسیار موثر باشد.
همانطور که پیشتر گفته شد در حال حاضر روش درمانی صددرصدی برای این بیماری وجود ندارد اما میتوان با رعایت نکات و روشهای ذکر شده روند ابتلا به بیماری آلزایمر را به تاخیر انداخته یا در برخی موارد از ابتلا به آن جلوگیری کرد. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. از همراهی شما سپاسگزاریم.