ضد عفونی شیشه شیر و پستانک نوزاد، برای تضمین سلامت نوزاد ضروری بوده و در صورت ضد عفونی کردن آن‌ها ممکن است کودک به عفونت‌ها و بیماری‌های مختلفی مبتلا شود. به همین دلیل یکی از نگرانی‌های اصلی مادران این مسئله است. در این مقاله انواع روش‌ها و مراحل برای ضد عفونی شیشه شیر و ضد عفونی پستانک نوزاد را به شما آموزش داده تا بتوانید این کار را به صورت اتوماتیک انجام دهید.

چه زمانی باید شیشه شیر نوزاد را ضد عفونی کرد؟

یک تصور رایج و غلط وجود دارد که شیشه شیری که از آن استفاده نشده است، هیچ گونه میکروبی نداشته و می‌توان بدون شستشو و تمیز کردن از آن استفاده کرد. توجه داشته باشید که شما نمی‌توانید حدس بزنید که این شیشه شیر قبلا کجا بوده و یا قبل از بسته بندی و فروش به شما کجا و چگونه نگهداری شده است. همچنین، مقدار قابل توجهی از مواد شیمیایی هنگام ساخت این بطری‌ها وارد آن‌ها شده و هنگام حمل و نقل به در فروشگاه‌ها ممکن است در معرض خطرات بسیار زیادی از آلودگی‌ها و میکروب‌ها قرار بگیرد. در نتیجه می‌توان گفت احتمال اینکه سطح بطری استفاده نشده از عوامل عفونی و سمی برخوردار باشد نیز وجود دارد.

چه زمانی باید شیشه شیر نوزاد را ضد عفونی کرد؟

بنابراین توصیه می‌شود پس از خرید شیشه شیر نو، آن را به خوبی با صابون و آب داغ بشویید و یا آن را درون ماشین ظرفشویی قرار دهید. با انجام این کار، برطی شیشه شیر را از هرگونه آلودگی سطحی پاک کرده و در نتیجه سلامت نوزاد خود را نیز تضمین کرده‌اید. پس از مدتی تاثیر استریل کردن اولیه از بین می‌رود، به همین دلیل باید به فکر ضد عفونی شیشه شیر بود. توجه داشته باشید، در صورتی که پرستار نوزاد از فرزند شما نگهداری می‌کند حتما باید شیشه شیر و پستونک نوزاد را ضد عفوین کند.

در صورتی که به آب آشامیدنی سالم شهری که کیفیت خوبی داشته باشد دسترسی ندارید و یا در سفر هساید و فقط منابع آب غیرقابل اعتماد در دسترس است، برای پیشگیری از تجمع میکروب‌های مضر و آلودگی‌ها به ضد عفونی شیشه شیر به صورت مداوم نیاز دارید.

استخدام پرستار در منزل

برای هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس‌های زیر تماس حاصل نمایید.

۰۲۱-۴۴۳۸۰۱۷۲۰۲۱-۴۴۳۸۰۸۹۵

۰۹۱۲-۵۴۶۱۷۲۹۰۹۱۲-۴۶۲۲۵۹۶

روش های ضد عفونی شیشه شیر

برای ضد عفونی شیشه شیر نوزاد، روش‌های متعددی وجود دارد که عبارتند از:

  • قرار دادن در آب جوش
  • قرار دادن در مایکروویو
  • قرار دادن در آب سرد
  • با دستگاه ضدعفونی کننده اشعه ماورا بنفش
  • قرار دادن در ماشین ظرفشویی
  • با دستگاه ضدعفونی کننده بخار برقی
  • قرار دادن در محلول رقیق کننده و سفید کننده (حتما دستورالعمل صحیح این روش را انجام دهید تا به کودک آسیبی نرسد.)

روش های ضد عفونی پستانک نوزاد

تمیز کردن و استریل کردن پستانک کودک نیازمند امکانات خاصی نیست و کار ساده ای است ، اما اینکار بسیار مهم است و چیزی است که نباید از آن چشم پوشی کنید. با انجام این پنج مرحله ساده می‌توان ضد عفونی پستانک نوزاد را انجام داد و از سلامت کودک خود محافظت کرد:

  • پستانک را بشویید.
  • به دنبال علائم ترک خوردگی یا شکستگی باشید.
  • آن را با روش ترجیحی خود استریل کنید.
  • بگذارید در جریان هوا خشک شود.
  • پستانک را جایی بگذارید تا تمیز بماند.

مراحل ضد عفونی شیشه شیر و ضد عفونی پستانک

مراحلی که باید برای پاکسازی شیشه شیر نوزاد انجام دهید شامل موارد زیر است:

شستشو شیشه شیر

ابتدا سینکی تمیز را با صابون و آب گرم پر نمایید. در صورتی که سینک ظرفشویی تمیز نیست، می‌توانید در عوض از یک کاسه تمیز بزرگ استفاده کرده و آن را با آب گرم و صابون پر نمایید. اگر سینک کثیف باشد، به جای خلاص شدن از دست میکروب‌ها، تعدادی میکروب‌های جدید نیز وارد شیشه شیر نوزاد خواهد شد.

مراحل ضد عفونی شیشه شیر و ضد عفونی پستانک

از اسفنجی تمیز و نو برای شستشو شیشه شیر استفاده کنید. توجه داشته باشید که معمولا اسفنج‌های آشپزخانه از باکتری‌ها اشباع شده‌اند، در نتیجه توصیه می‌شود، اسفنج شستشوی ظروف کودک از سایر ظروف جا شوند.

بازبینی شیشه شیر

پس از تمیز و درخشان شدن شیشه شیر، باید آن را مجددا بازبینی و بررسی کرد تا از اینکه هنوز ظاهر آن‌ها سالم است یا خیر مطمئن شد. اگر پارگی و ترک مشاهده شد و یا یکی از قطعات ان آسیب دید، باید آ را دور بیاندازید. توجه داشته باشید که این قطعات پاره و یا کنده شده می‌تواند با خفگی و سایر خطرات جانی همراه باشد.

توجه داشته باشید در صورتی که قسمت نرم پستانک حالت چسبناکی دارد، باید آن را دور بیندازید. این یعنی که مواد سازنده پستانک شرایط خوبی نداشته و برای کودک مضر است.

ضد عفونی شیشه شیر

اگر می‌خواهید برای ضد عفونی کردن پستانک آن را بجوشانید، باید آب را به حدی گرم کنید که کاملا به جوش بیاید. بعد از آن پستانک را درون آب جوش قرار داده و بگذارید 5 دقیقه به جوشاندن ادامه دهد. در صورتی که از دستگاه ضدعفونی کننده برقی استفاده می‌کنید ، ابتدا دستورالعمل‌ها را به خوبی و کاملاً بخوانید، چون روش استفاده از آن‌ها با یکدیگر فرق دارد.

هنگام استفاده از دستگاه ضدعفونی کننده مایکروویو، باید به خوبی دستورالعمل‌ها را دنبال کنید، چون پستانک نباید برای مدت طولانی در مایکروویو بماند. اگر می‌خواهید از ماشین ظرفشویی به عنوان یک روش ضدعفونی کننده استفاد کنید، مطمئن شوید که پستانک حتما در قفسه بالایی ماشین ظرفشویی قرار گرفته باشد،. چون گرما در قفسه پایین بسیار شدید است.

پیش از استفاده از ماشین ظرفشویی برای ضد عفونی پستانک، روی بسته بندی پستانک را حتما بخوانید، بیشتر پستانک‌ها را می‌توان درون ماشین ظرفشویی گذاشت، اما در برخی مواقع امکان دارد که پستانک لاتکس، از نظر ضد عفونی شدن آن درون ماشین ظرفشویی امن نباشد.

خشک شدن

پیش از گذاشتن سر پستانک و یا بستن شیشه شیر باید بگذارید ظرف به طور کامل خشک شود. این ظرف‌ها به خوبی با جریان سریع هوا خشک می‌شوند. اگر عجله دارید می‌توانید آب اضافی را از درون این ظروف خارج کنید. بعضی از این دستگاه‌های ضدعفونی کننده از ویژگی خشک کنندگی نیز برخوردار بوده که از آن می‌توان برای خشک کردن ظروف نوزاد استفاده کرد. در حالی که در پستانک و شیشه شیر در حال خشک شدن هستند ، آنها را روی یک حوله ظرف تمیز قرار دهید تا با قرار دادن آنها روی پیشخوان آشپزخانه کثیف، دوباره آن‌ها را آلوده نکنید.

نگهداری در محل مناسب

برای تمیز نگه داشتن شیشه شیر، باید آن‌ها را در مکان مناسبی نگهداری کنید تا زمانی که به آن‌ها احتیاج پیدا کردید به راحتی قابل دسترس باشند. در صورتی که نیاز با گذاشتن این شبشه شیر در کیف بود، بهترین روش برای حمل و نقل آن استفاده از زیپ کیف پلاستیکی است. چون به راحت می‌توان این محفظه‌های پلاستیکی را درون کیف پول و یا کیف پوشک قرار داد بدون آنکه امکان تماس مواد آلوده با ظرف شیر نوزاد وجود داشته باشد.

اگر بطری های کودک را ضد عفونی نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

اگر بطری‌های شیشه شیر را به درستی ضد عفونی نکنید، ممکن است کودک در معرض میکروب‌ها و باکتری‌هایی قرار بگیرند که باعث به وجود آمدن مشکلات زیر می‌شوند:

  • اسهال
  • گاستروانتریت (آنفولانزای معده).
  • مسمومیت غذایی
  • استفراغ
  • روتاویروس
  • هپاتیت A
اگر بطری های کودک را ضد عفونی نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

حتی اگر کودک قادر به مقابله کردن با باکتری‌ها و میکروب‌ها باشد، عوارض جانبی شایعی همچون اسهال و استفراغ منجر به کم شدن آب بدن نوزاد شده که برای آن‌ها ممکن است خطرناک باشد.

جمع بندی

گرچه نمی‌توان به صورت 100% سلامت کودکان را تضمین کرد، ولی می‌توان با رعایت کردن مسایل بهداشتی، شانس ابتلا به بیمار‌ی‌ها، عفونت‌ها و مشکلات را کاهش داد. ضد عفونی شیشه شیر و ضد عفونی پستانک جزو مهم‌ترین مسائل بهداشتی برای نوزادان به شمار می‌رود که در این مقاله روش‌ها و مراحل ضد عفونی آن‌ها مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *