اگر نوزاد شما به شکل غیرمعمولی ناراحت و بی‌قرار به نظر می‌رسد یا گریه می‌کند، ممکن است دچار دل‌درد شده باشد. دل درد کودکان در سنین نوزادی شایع بوده و این درد می‌تواند از منطقه ران شروع شده و تا قفسه سینه پیش آید. نوزاد خود را زیر نظر بگیرید تا ببینید کودک چه زمانی ناراحت به نظر می‌رسد و یا علائمی همچون تب، اسهال یا استفراغ دارد و این اطلاعات را به پزشک متخصص ارائه دهید تا بفهمید علت دقیق این ناراحتی دل درد نوزادان است یا خیر.

در مورد کودکانی که بزرگ‌تر هستند، دمعمولا در دردهای شکمی جدی نیست. به عنوان مثال، در صورتی که کودکتان در حال یادگرفتن دستشویی رفتن است و کمی دل‌درد دارد، امکان دارد که فقط نیاز به دفع داشته باشد و یا در صورتی که به تازگی شام خورده است و علائمی به غیر از دل درد ندارد، امکان دارد که دل درد او به دلیل پرخوری باشد. اما دل‌ درد نوزادان ممکن است به دلیل مبتلا شدن به مشکل و یا بیماری گوارشی باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با شایع‌ترین دلایل دل‌ درد کودکان به خوبی آشنا شوید که بتوانید در زمان مناسب و به‌موقع مشکل کودک خود را برطرف کنید.

علائم دل درد نوزادان

نوزادان وقتی دل درد می‌گیرند برخی از علائم زیر را دارند:

  • نخوابیدن و غذا نخوردن
  • بدخلقی و ایراد گرفتن
  • گریه بیش از معمول
  • استفراغ و اسهال
  • به خود می‌پیچد و ثابت نماندن
  • در آوردن شکلک و فشار دادن محکم پلک‌ها
  • جمع کردن پاها به‌داخل شکم
علائم دل درد نوزادان و کودکان

شایع ترین علل دل درد کودکان

دل درد کودکان دلایل متعددی دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

یبوست

یبوست یکی از شایع‌ترین مشکلات کودکان که به تازگی خوردن مواد غذایی کمکی را شروع کرده‌اند. اگر کودک دفع مدفوع او سخت یا دردناک باشد، پس دچار یبوست شده و این یبوست با دل درد نوزاد همراه است .البته این دل درد نوزاد موقتی است و به راحتی با تغییر غذای کودک قابل رفع می‌باشد، و می‌بایستی کودک به طور طبیعی در طول شبانه روز سه مرتبه اجابت مزاج داشته باشد.

در صورتی که به کودکتان غذاهای کمکی می‌دهید، می‌توانید با کمک تغذیه مناسب و استفاده مواد غذایی همچون بلغور جوی دوسر، گلابی، زردآلو، نخودفرنگی و آلو مدفوع او را شل‌تر کنید و یبوست او را برطرف کنید. علاوه بر آن با دادن آب به مقدار کافی می‌توان چلوی این عارضه را گرفت. ورزش هم کمک شایانی به تحریک حرکات روده می‌کند. برای این کار، می‌توانید کودک را به پشت خوابانده و پاهای او را مانند رکاب زدن دوچرخه حرکت دهید.

نفخ شکم و گاز روده‌

درد ناشی از نفخ شکم یا همان گاز شکم در نوزادان زیر 3 ماه شایع است و باعث ایجاد دل درد نوزادان می‌شود، چون هنوز روده آن‌ها تکامل پیدا نکرده است. علاوه بر آن این مشکل بین سن6 الی 12 ماهگی نیز برای کودکان شایع است، چون در این زمان کودکان برای نخستین بار غذاهای کمکی زیادی می‌خورند که ممکن است باعث ایجاد نفخ شکم شود. با این وجود وجود هوا در دستگاه گوارشی در شیرخواران به مراتب بیشتر از کودکان در سنین بالاتر است..

مسمومیت غذایی

این بیماری زمانی سراغ کودک می‌آید که در غذای کودک ارگانیسم‌های مضر مانند باکتری، ویروس و یا انگل استفاده شده باشد و دل درد نوزادان و کودکان را با خود به همراه دارد.

شایع‌ترین علل دل درد کودکان

لاکتوز

بدن بعضی از کودکان با قند شیر یا همان لاکتوز عکس العمل نشان داده و قادر به هضم آن نیستند، و در صورت مصرف دچار دل درد و نفخ شکم می‌شوند، که در این موارد باید به متخصص تغذیه مراجعه کرد.

قولنج نوزادی (کولیک)

قولنج کردن کودک یکی ازعوامل واکنش به دل درد نوزاد است که این بیماری را در نوزادان پدید می آورد و کودک در این موقعیت شروع به گریه خواهد نمود. نور و صدای زیاد، مکمل نبودن سیستم عصبی، ترس و یا هیجان و تولید گاز می تواند در بروز آن نقش مؤثری داشته باشد. علائم قولنج: دفع گاز زیاد، جمع کردن پاها به سمت شکم و سفت شدن شکم کودک و همنچنین هنگام گریه کردن رنگ پوست قرمز می شود.که این علا,م نشانه دل درد نوزاد است

عفونت های مجاری ادراری

دل درد نوزاد حتی میتواند عفونت مجرای اداری را پدید بیااورد و نیز باعث تکرر ادرار و درد در زمان ادرار کردن را دارد.

فتق پنهان

هنگامی که قسمتی از دیوارهای شکم به دلیل ضعیف شدن قسمتی از بافت داخلی بیرون می زند و این بیماری یک وضعیت اورژانسی است.

آپاندیس

دل درد نوزاد (کولیک) میتواند باعث اپاندیس که در پایین سمت راست شکم قرار دارد شروع به درد نماییدو وقتی این عضو بدن التهاب پیدا می کند، اورژانس پزشکی اتفاق افتاده هر چه سریعتر باید مورد عمل قرار گیرد. چون در صورت پاره شدن آپاندیس امکان مرگ هم وجود دارد.

عفونت روده

عفونت روده در کودک به آنفولانزای معده نیز معروف است و علائم آن دل درد، اسهال، حالت استفراغ و تهوع و گاهی هم توأم با تب ظاهر شود. این مشکل از طریق تماس با فرد یا اشیاء آلوده و همچنین مصرف غذا و آب آلوده قابل انتقال است.

برخورد اشیاء با شکم

کودک در بعضی از موارد هنگام ورزش و بازی ضربه به منطقه شکم او خورده و دچار دل درد می‌گردد.

بهترین دارو برای درمان دل درد نوزادان

داروهایی که برای درمان سریع نوزادان مناسب است عبارتند از:

کولیکز

قطره کولیک رایج‌ترین شربت برای درمان دل درد کودکان است. محتوای این قطره‌ی از عصاره ‌های طبیعی رازیانه و شوید تشکیل شده است و به دلیل برخوردار بودن از خواص ضد نفخ برای درمان دل درد نوزادان مورد استفاده قرار می‌گیرد. مقدار استفاده این شربت هر شش ساعت ده قطره برای از بین بردن نفخ می‌باشد، اگر علائم بهبود پیدا مرد، تعداد قطره این شربت باید کاهش داده شود.

گریپ میکسچر

گریپ میکسچر که به نام‌های گریپ واتر و گریپ میچر نیز شناخته می‌شود از عصاره‌های گیاهی همچون نعنا، بابونه، شوید، هل، دارچین و غیره تشکیل شده است. این‌ ترکیبات نفخ یا کولیککه باعث دل درد کودکان می‌شود را بهبود می‌دهد.

ایزی کول

این قطره از آنزیم لاکتاز برخوردار می‌باشد و می‌توان آن را به شیر خشک و یا شیر مادر اضافه کرد. آنزیم لاکتاز به شکل طبیعی داخل دستگاه گوارش تولید شده و موجب هضم قند موجود در شیر (لاکتوز) می‌شود. دستگاه گوارش نوزادان در چند ماه نخست زندگی نمی‌توانند مقدار کافی از آنزیم لاکتاز را تولید کنند، به همین دلیل بعضی از نوزادان مبتلا ب دل درد و نفخ شکم می‌شوند. این قطره کمک شایانی به درمان و پیشگیری دل درد نوزاد می‌کند.

بهترین دارو برای درمان دل درد نوزادان

کامی وی

شربت کامی وی (CAMI-WAY) از عرق زیره سیاه، زیره سبز و ترنجبین تهیه شده است و برای درمان دل درد نوزادان به کار می‌رود. این شربا خاصیت ضد دل پیچه و ضد نفخ دارد.

پدی‌ لاکت

قطره پدی‌ لاکت یک دارو پروبیوتیکی بوده که دل درد کودکان را به دلیل خواص ضد نفحی که دارد درمان می‌کند.

چه زمانی باید درمورد دل پیچه نوزاد نگران باشم؟

اگر دل درد نوزاد بعد از 24 ساعت بهبود پیدا نکرد و یا یکی از علائم زیر بروز داده شدحتما به اورژانس مراجعه کنید:

  • اتساع بیش‌از حد شکم نوزاد یا سفت شدن آن
  • وجود خون در ادرار نوزاد یا مدفوع او
  • اسهال ادامه‌ دار و یا استفراغ مداوم
  • بی‌اشتهایی برای خوردن شیر
  • تغییر الگو در گریه کردن نوزاد
  • تب بالای 38 درجه سانتی‌گراد با دلایل نامشخص

در این شرایط والدین و یا پرستار کودک باید به سرعت کودک را نزد پزشک متخصص ببرند.

استخدام پرستار در منزل

برای هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس‌های زیر تماس حاصل نمایید.

۰۲۱-۴۴۳۸۰۱۷۲۰۲۱-۴۴۳۸۰۸۹۵

۰۹۱۲-۵۴۶۱۷۲۹۰۹۱۲-۴۶۲۲۵۹۶

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *